Duolingo je standardizirani online test koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje DUOLINGO-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

Što je Duolingo test

Duolingo ispit testira sve razine znanja engleskog jezika i stečene rezultate možete koristiti za potrebe rada ili studiranja u inozemstvu. Rezultate Duolingo testa priznaje sve veći broj sveučilišta, poslodavaca i institucija diljem svijeta.

Struktura Duolingo testa

Duolingo test piše se iz udobnosti vašeg doma ili nekog drugog mjesta s dobrom internetskom vezom. Za pristupanje ispitu morate imate kameru, zvučnike i mikrofon na računalu. Testiraju se vještine pisanja, čitanja, slušanja, govorenja i ispravnog korištenja engleskog jezika, a sam se test sastoji od tri dijela:
–kratki uvod u trajanju od 5 min gdje dobijete upute i pravila za polaganje ispita,
–adaptivni test u trajanju od 45 min koji testira vaše vještine engleskog jezika (osim speakinga),
– video intervju u trajanju od 10 min pomoću kojega se procjenjuje znanje govorenja.

Svi se dijelovi polažu za redom, bez pauze. Dijelovi koji se ocjenjuju su Literacy (pismenost) – sposobnost čitanja i pisanog izražavanja, Comprehension (razumijevanje) – sposobnost razumijevanja slušanjem i čitanjem, Conversation (razgovor) – sposobnost razumijevanja slušanjem i govorenja i Production (produkcija) – sposobnost pisanog i usmenog izražavanja.

Ukupno trajanje ispita je 60 min.

Cjelina Trajanje Vrsta zadataka
Listening (slušanje) 30 minuta + 10 minuta za prepisivanje odgovora na listu odgovora Odslušati 4 razgovora ili predavanja i odgovoriti na pitanja.
Reading (čitanje) 60 minuta Pročitati 3 – 5 tekstova i odgovoriti na pitanja.
Writing (pisanje eseja) 60 minuta (20 + 40 minuta) Jedan esej je odgovor na pročitanu temu (najmanje 150 riječi),
a u drugom dajete vlastito mišljenje na zadanu temu (najmanje 250 riječi).
Speaking (usmeni dio) 11-14 minuta Tri su vrste zadataka: u prvome se predstavljate i govorite o sebi
u drugome dobijete karticu s temom o kojoj ćete (nakon 1 minute pripreme) govoriti 2 minute i odgovoriti na pitanja ispitivača
u trećem dijelu vas ispitivač dodatno ispituje o prethodnoj temi.

Bodovanje Duolingo testa

Rezultati Duolingo testa vrednuju se prema ljestvici koja se kreće od 10 do 160. Svaki je dio posebno ocijenjen, a ukupna je ocjena prosječna za 4 dijela. Uz brojčani rezultat, kandidati dobivaju i opći opis svojih sposobnosti.

Rezultati Duolingo testa mogu se usporediti s rezultatima sljedećih ispita te CEFR (ZEROJ) ljestvicom na sljedeći način:

TOEFL IELTS CEFR Duolingo English Test
0-25 1.5-3.5 A1-A2 10-55
26-61 4-5 B1 60-85
62-96 5.5-7 B2 90-115
97-120 7.5-9 C1-C2 120-160

Kako priprema za Duolingo test izgleda u Arte et Marte-u?

Za uspješno polaganje Duolingo ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni kako biste stekli iskustvo rješavanja tipova zadataka i što se kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, osim samog razumijevanja i sposobnosti komunikacije na engleskom jeziku, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova.

Arte et Marte pristup

Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje Duolinga kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tečaj uključuje primjere zadataka s Duolingo testa, unaprjeđenje vještina koje se testiraju na Duolingo ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike slušanja i čitanja te prepoznavanja određenih informacija, a uključuju i tehnike učinkovitog vođenja bilješki u dijelovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

Arte et Marte principi i metode

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. 

Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita. Ako na našim stranicama i cjeniku ne uspijevate pronaći što tražite, slobodno nam se obratite da zajedno pronađemo rješenje za vas.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu
nudimo vam sljedeće vrste priprema:

INDIVIDUALNI TEČAJ – 12 školskih sati

Ovaj Duolingo tečaj je za Vas ako Vam treba kvalitetna i detaljna priprema uz podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

Prijavi se

INDIVIDUALNI MODUL – 3 školskih sati

Individualni modul je za polaznike koji trebaju proći najosnovnije vještine za ovaj test. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih modula maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

Prijavi se

Cijene

INDIVIDUALNI TEČAJEVI
INDIVIDUALNI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL
12 školskih sati
besplatni materijali
3 školska sata
besplatni materijali
400€ 140€

Iskustva naših polaznika

Arte et Marte je ispunio sva očekivanja. Posebno se zahvaljujem na ljubaznosti, znanju i usluzi predavača Krešimira Grubelića, kao i na organizaciji online treninga za vrijeme lockdowna, nakon potresa.

Bojana Percan

Profesorica Ana Biskup vodila me je kroz pripreme za TOEFL test. Svojim znanjem, profesionalnosti i dobronamjernosti pomogla mi je riješiti se stresa i nesigurnosti pred ispit i na tome sam joj jako zahvalna. Sve preporuke!

Ana Papo

Although I had very little time to prepare, Iva and her team successfully managed to get me on track for college readiness. Before taking the SAT and TOEFL I was really happy about having a teacher who was not just able to give me truly helpful tips during lessons but also answered any question and was there for me to support me nearly all the time. Hardly to imagine what I would have done without the competent teaching lessons as well as the very test-based and helpful material I received from Arte et Marte. Thank you again for the great service! Keep doing.

Lukas Kanther

Ovim putem zahvaljujem ekipi Arte et Marte, a pogotovo profesorici Korneliji kojoj zahvaljujem svoje odlično postignuće na SAT i TOEFL ispitu, koja me motivirala, učila i prenosila svoju pozitivnu energiju i pozitivnost na način da je učenje dobilo skroz drugačiju dimenziju od očekivanog. Kornelija puno vam hvala! Svima preporučujem Arte et Marte kao izuzetno praktičan (online) i profesionalan način pripreme za ispite te su meni pomogli da u kratkom periodu zaista dosta napredujem i postignem i više nego dobre rezultate. Još jednom veliko hvala

Klara Mrčela

Thank you very much for helpful lessons and useful tips besides supportive materials which led to successful SAT and TOEFL scores. With a great attitude Kornelija was always able to adapt herself to find some time for our lessons, although I did not have much time for preparation. Huge effort from a super pleasant person! I don't know whether I would have done those tests without your help. Puno ti hvala!

Valentin Baranyi

Thank you so much for the helpful and well organized classes! I was able to broaden my horizon in a very short period of time without being stressed. I'm sure that I'm going to keep profiting from the SAT and TOEFL preparation at university, so just continue to do such an awesome job! I'd truly recommend your company to anyone who needs to take the exams.

Hannah Simon

I would also like to thank you here over again for your help. The classes were always very amusing and helped me very much. With your lessons I have passed the TOEFL-test and I am very happy about it. I am so glad that I have met you. Thank you so much!!!

Nele Kämper

Thanks again for the perfect preparation on SAT and TOEFL, I couldn't have wished for a better teacher - personal and professional! I learned a lot, not only for my future college career, but also in general concerning my English skills as I could improve them quite a bit. I've always enjoyed the skype lessons and can only recommend them to everyone who looks for an excellent preparation for college! Thanks for helping me achieving awesome results!

Leonie Spreng

Top of the Tops! The preparations for TOEFL exam at Arte et Marte where thorough, on spot, and fun. The professors are flexible timewise, and the lessons are held at their offices, or via Skype (which I preferred, since I'm not living close). Thanks again to Kornelija and the Arte et Marte team for helping me achieve what I needed and more!

Martin Trošelj

Veliko hvala divnoj profesorici Korneliji na kvalitetnoj i temeljitoj pripremi za TOEFL te predanost i strpljenje koje je pokazala kroz cjelokupno mentorstvo kod upisa na fakultet. Zahvaljujući neizmjernoj podršci i motivaciji kroz učenje, ostvarila sam vrhunski rezultat kojim sam osigurala upis na željeni fakultet.

Ana Skoko

Svakako preporučujem školu.Radi se vrlo temeljito , brzo i efikasno.Pripreme za testove kao što su TOEFL i SAT su odlične.Nakon priprema se ispiti polažu bez stresa. Motivacijska pisma i CV se odrađuju odlično. Savjeti su odlični i uvelike pomažu pri upisu na fakultet i pri dobivanju stipendije! Preporučam svima koji žele upisati faks.

Maroje Šarenac

Arte et Marte, and especially my teacher Kornelija, were an enormous help on my way to success and enrollment in the Medical innovation and Enterprise, University College London. Individual courses for SAT and TOEFL exams visibly improved my English. With a great vibe and constant support from my teacher, it wasn't too difficult to solve various problems and homework. 🙂 I would recommend Arte et Marte to everyone wishing to study abroad or improve their English.

Barbara Singer

Moram izrazito pohvaliti način rada u školi. Mislim da se efikasnost rada može vidjeti u mom napretku pričanja, pisanja i razumijevanja engleskog jezika. Jako mi se sviđa pristup i način predavanja. Prije nego što sam krenuo na predavanja u školu moj engleski je bio prosječan s puno grešaka u pričanju i pisanju. Sada se vidi ogroman napredak, pogotovo u pričanju. Mogu reći samo riječi hvale što se tiče moga iskustva u školi!

Tin Orešković

Puno hvala Korneliji koja je meni i sestri pomogla postići veliki skok u rezultatima iz TOEFL-a i SAT-a. Odlične pripreme s profesionalnim i motivirajućim pristupom, dobre i radne atmosfere. Zasigurno preporučujem Arte et Marte!

Sofija Vagaja