SAT (Scholastic Aptitude Test) je standardizirani test koji procjenjuje akademske sposobnosti kroz kvantitativni dio, razumijevanje čitanja (na engleskom jeziku) i gramatičke i pravopisne zakonitosti te pisanje eseja. Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje SAT-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

SLJEDEĆI DATUMI ODRŽAVANJA SAT TESTA:

1.6.2024. (prijave do 16.5.2024.), 24.8.2024. (prijave do 9.8.2024.), 5.10.2024. (prijave do 20.9.2024.), 2.11.2024. (prijave do 18.10.2024.), 7.12.2024. (prijave do 22.11.2024.), 8.3.2025. (prijave do 21.2.2025.), 3.5.2025. (prijave do 18.4.2025.), 7.6.2025. (prijave do 22.5.2025), 23.8.2025., 4.10.2025., 8.11.2025., 6.12.2025., 14.3.2026., 2.5.2026., 6.6.2026.

Saznajte više o Digital SAT testu

LJETNA ŠKOLA SAT-a

Pripremite se za SAT test s nama, za sve informacije javite
nam se putem emaila ili nas nazovite.

  • 6 online susreta po 2 školska sata
  • male grupe
  • datumi: 8.,10.,12.,15.,17. i 19. srpnja 2024.
  • cijena: 350 eura
  • prijava na: arteetmarte.zg@gmail.com

Što je SAT test

SAT (Scholastic Aptitude Test) je standardizirani ispit koji procjenjuje akademske sposobnosti kroz kvantitativni dio, razumijevanje čitanja (na engleskom jeziku) i gramatičke i pravopisne zakonitosti. Maksimalan broj bodova je 1600. Ispit je potreban za upis na dodiplomske studije prvenstveno u SAD-u, ali i šire.

Struktura SAT testa

WP DataTables

Bodovanje SAT testa

Na SAT Reasoning testu možete ostvariti 400-1600 bodova, odnosno 200-800 bodova po području testiranja. Čitanje i pisanje čine jedno područje, a matematika čini drugo. Način bodovanja:
– za svaki točan odgovor dobivate 1 bod
– za svako neodgovoreno pitanje ili zadatak ili netočno odgovoreno pitanje nema negativnih bodova.

Postoje još i bodovi koje ostvarujete analitičkim čitanjem i rješavanjem problema kroz test, a možete ih ostvariti 10-40. Esej se ocjenjuje neovisno ocjenama od 2 do 8. Ukupni ostvareni broj bodova se preračunava na SAT bodovnu skalu. Konverzijske tablice posebno se izrađuju za svaki test.

Rezultati SAT Reasoning vrijede do sljedećeg polaganja ovih testova.

Kako priprema za SAT test izgleda u Arte et Marte-u?

Za uspješno polaganje SAT testa preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova.

Arte et Marte pristup

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja preporučamo pristupanje probnom ulaznom ispitu te na kraju tečaja izlaznom ispitu (koji su uračunati u cijenu tečaja). Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Arte et Marte SAT tečaj

Svaki SAT tečaj u Arte et Marte-u je podijeljen u dva dijela, engleski dio te matematički dio. Polaznici mogu odabrati oba ili samo jedan dio pripreme. Omjer sati koji se posvećuje engleskom ili matematičkom dijelu je fleksibilan i definira se u dogovoru s polaznikom na osnovi rezultata ulaznog testa.  Tečaj uključuje unaprjeđenje vještina koje se testiraju na SAT test ali, što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike čitanja te prepoznavanja određenih informacija.

Arte et Marte principi i metode

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu
nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

Grupni tečajevi

GRUPNI REDOVNI TEČAJ – 34 školska sata

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ – 42 školskih sati

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu.

Individualni tečajevi

INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ – 28 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam odgovara priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju te uz optimalnu dinamiku i intenzitet kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MODUL – 9 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate podići rezutat na samo jednoj od vještina i/ili ste se već sami ili s nekim već pripremali za ispit. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MINI PAKET – 5 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate samo najosnovnije upute za test i/li se počinjete pripremati u zadnji čas. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

Kako najbolje pristupiti Rate Problems zadacima u SAT matematici?

U ovom videu ćete saznati više o tome kako najbolje pristupiti Rate Problems zadacima u SAT matematici. Ovi zadaci testiraju kako znate primijeniti osnove aritmetike na rjesavanje problema.

Cijene

GRUPNI SAT TEČAJEVI INDIVIDUALNI IELTS TEČAJEVI
GRUPNI REDOVNI TEČAJ GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL INDIVIDUALNI MINI PAKET
-Ulazni ispit
-34 školskih sata
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-42 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-28 školskih sati
-besplatni materijali
-9 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-Osnovne upute za test (5 školska sata)
-besplatni materijali
680€ 630€ 1.000€ 405€ 250€

Iskustva naših polaznika

Prije instrukcija s profesorom Kresimirom mi se SAT cinio kao nepobjediv ispit. Nakon vise tjedana sustavnog, pazljivo planiranog i efektivnog rada ispit je prosao odlicno i razlika u rezultatu je bila ogromna. Osobno smatram da je ovo najbolji i jedini put prema dobrom SAT rezultatu. Iz prve ruke potvrđujem da rad s profesorom Kresimirom donosi napredak uz ugodno okruzje i atmosferu!

Frano Škojo

Ne postoje riječi hvale kojima bih mogla opisati izuzetan i predan rad, individulan odnos prema učenicima te prije svega znanje profesorica. Nakon nekoliko mjeseci i velikog rada uspjela sam napraviti odličan rezultat na SAT Reasoningu, SAT Subjectsima i TOEFLu te uz pomoć oko svih djelova prijave uspjela sam ostvariti svoj san- biti primljena na Harvard!

Nika Bešker

Although I had very little time to prepare, Iva and her team successfully managed to get me on track for college readiness. Before taking the SAT and TOEFL I was really happy about having a teacher who was not just able to give me truly helpful tips during lessons but also answered any question and was there for me to support me nearly all the time. Hardly to imagine what I would have done without the competent teaching lessons as well as the very test-based and helpful material I received from Arte et Marte. Thank you again for the great service! Keep doing.

Lukas Kanther

Ovim putem zahvaljujem ekipi Arte et Marte, a pogotovo profesorici Korneliji kojoj zahvaljujem svoje odlično postignuće na SAT i TOEFL ispitu, koja me motivirala, učila i prenosila svoju pozitivnu energiju i pozitivnost na način da je učenje dobilo skroz drugačiju dimenziju od očekivanog. Kornelija puno vam hvala! Svima preporučujem Arte et Marte kao izuzetno praktičan (online) i profesionalan način pripreme za ispite te su meni pomogli da u kratkom periodu zaista dosta napredujem i postignem i više nego dobre rezultate. Još jednom veliko hvala

Klara Mrčela

Thank you very much for helpful lessons and useful tips besides supportive materials which led to successful SAT and TOEFL scores. With a great attitude Kornelija was always able to adapt herself to find some time for our lessons, although I did not have much time for preparation. Huge effort from a super pleasant person! I don't know whether I would have done those tests without your help. Puno ti hvala!

Valentin Baranyi

Thank you so much for the helpful and well organized classes! I was able to broaden my horizon in a very short period of time without being stressed. I'm sure that I'm going to keep profiting from the SAT and TOEFL preparation at university, so just continue to do such an awesome job! I'd truly recommend your company to anyone who needs to take the exams.

Hannah Simon

Arte et Marte, and especially my teacher Kornelija, were an enormous help on my way to success and enrollment in the Medical innovation and Enterprise, University College London. Individual courses for SAT and TOEFL exams visibly improved my English. With a great vibe and constant support from my teacher, it wasn't too difficult to solve various problems and homework. 🙂 I would recommend Arte et Marte to everyone wishing to study abroad or improve their English.

Barbara Singer

Thanks again for the perfect preparation on SAT and TOEFL, I couldn't have wished for a better teacher - personal and professional! I learned a lot, not only for my future college career, but also in general concerning my English skills as I could improve them quite a bit. I've always enjoyed the skype lessons and can only recommend them to everyone who looks for an excellent preparation for college! Thanks for helping me achieving awesome results!

Leonie Spreng

Puno, puno hvala profesorici Korneliji koja me odlično pripremila za ispite SAT i TOEFL. Zahtjevne pripreme učinila je zanimljivim, što je svakako olakšalo učenje. Rezultat je tu — upisala sam Trinity College u SAD-u,

Marta Draušnik

Puno hvala Korneliji koja je meni i sestri pomogla postići veliki skok u rezultatima iz TOEFL-a i SAT-a. Odlične pripreme s profesionalnim i motivirajućim pristupom, dobre i radne atmosfere. Zasigurno preporučujem Arte et Marte!

Sofija Vagaja

Svakako preporučujem školu.Radi se vrlo temeljito , brzo i efikasno.Pripreme za testove kao što su TOEFL i SAT su odlične.Nakon priprema se ispiti polažu bez stresa. Motivacijska pisma i CV se odrađuju odlično. Savjeti su odlični i uvelike pomažu pri upisu na fakultet i pri dobivanju stipendije! Preporučam svima koji žele upisati faks.

Maroje Šarenac