GMAT Focus Edition je jedan od standardiziranih testova koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu, ponajviše za upis na upis na MBA programe (Masters of Business Administration) u SAD-u, ali i za upis na mnoge međunarodne programe studija. Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje GMAT-a kroz pripremne tečajeve. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

Što je GMAT Focus Edition test

GMAT je jedan od standardiziranih testova koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu, ponajviše za upis na upis na MBA programe (Masters of Business Administration) u SAD-u, ali i za upis na mnoge međunarodne programe studija. 

GMAT Focus Edition (Computer-Adaptive Test) se računalno prilagođava vašoj razini znanja. Na početku testa zadano vam je prvo pitanje koje je srednje razine. Ukoliko date točan odgovor, iduće pitanje koje slijedi bit će na višoj razini, a ukoliko ste odgovorili netočno, idući zadatak bit će lakši. Na taj način vam se svako pitanje ili zadatak pojavljuju pojedinačno, odnosno nemate uvid u prošla ili buduća pitanja i zadatke, niti ih možete preskakati, vraćati se ili ispravljati jednom odabrane odgovore. 

Struktura GMAT Focus Edition testa

Cjelina Trajanje Vrsta zadataka
Data Insights:
All quant skills
All verbal skills
Data analysis
Logical reasoning
45 minuta Ovaj dio testa mjeri sposobnost da prosuđujete informacije predstavljene kroz više različitih formata i izvora. Mjere se sposobnosti: sintetiziranja informacija predstavljenih u grafovima, tekstu i kroz brojeve, evaluacije podataka iz različitih izvora, organiziranja podataka radi otkrivanja njihove povezanosti ili rješavanja višestrukih nepovezanih problema, te kombiniranja i upravljanja podacima kako bi riješili kompleksnije probleme
(20 zadataka)
-
Quantitative Section:
Fractions percents and ratios
Algebra statistics Story problems
45 minuta Sadrži Problem Solving pitanja s višestrukim izborom odgovora Mjeri sposobnost kvantitativnog prosuđivanja rješavanja numeričkih zadataka i interpretacije grafičkih podataka. Zadaci zahtijevaju znanje o artimetici osnovnoj algebri i koordinatnoj geometriji
(21 zadatak)
Verbal Section:
Reading Comprehension
Critical / analytical thinking
Inference
45 minuta U ovom dijelu koriste se tri tipa pitanja sa višestrukim izborom: čitanje s razumijevanjem, kritičko promišljanje.
U ovom dijelu mjeri se sposobnost:
čitanja i razumijevanja pisanog teksta
obrazlaganja i ocjenjivanja argumenata
(23 zadataka)

GMAT Focus Edition test ukupno traje 2 sata i 15 minuta.

Više o GMAT Focus Edition testu pročitajte na našem blogu.

Bodovanje GMAT Focus Edition testa

Bodovanje i rezultat GMAT Focus Edition testa ovisi o broju pitanja koje ste točno odgovorili, te razini i statističkim karakteristikama svakog pitanja, odnosno zadatka. Ukupni broj bodova za Quant i Verbal dio ispita izražava se u rasponu od 205 do 805. 

Kako priprema za GMAT Focus Edition ispit izgleda u Arte et Marte-u?

Za uspješno polaganje ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih rezultata, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova. 

Arte et Marte pristup

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja, preporučamo pristupanje ulaznom ispitu te na kraju tečaja izlaznom ispitu (online na službenim stranicama). Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Arte et Marte GMAT tečaj

Svaki GMAT tečaj u Arte et Marte-u je podijeljen u dva dijela, engleski dio te matematički dio. Polaznici mogu odabrati oba ili samo jedan dio pripreme. Omjer sati koji se posvećuje engleskom ili matematičkom dijelu je fleksibilan i definira se u dogovoru s polaznikom na osnovi rezultata ulaznog testa. Tečaj uključuje unaprijeđenje vještina koje se testiraju na GMAT ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike prepoznavanja određenih informacija.

Arte et Marte principi i metode

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu
nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

Grupni tečajevi

GRUPNI REDOVNI TEČAJ – 30 školskih sati

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ – 48 školska sata

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu.

Individualni tečajevi

INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ –  32 školska sata

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam odgovara priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju te uz optimalnu dinamiku i intenzitet kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MODUL – 12 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate podići rezutat na samo jednom dijelu testa i/ili ste se već sami ili s nekim već pripremali za ispit. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

Kako pristupiti Data Sufficiency zadatku na GMAT testu?

U ovom videu ćete saznati više o tome kako najbolje pristupiti Data Sufficiency zadatku u kojem vas testiraju svojstva brojeva.

Cijene

GRUPNI GMAT TEČAJEVI INDIVIDUALNI GMAT TEČAJEVI
GRUPNI REDOVNI TEČAJ GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL
-Ulazni ispit
-30 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-48 školska sata
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-32 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-12 školskih sati
-besplatni materijali
600€ 720€ 1.100€ 540€

ISKUSTVA NAŠIH POLAZNIKA

“Smatram da je tečaj bio vrlo koristan i jako sam zadovoljan s načinom na koji je održan isto koliko i s brojem sati tečaja. Smatram da smo uspjeli obraditi sva polja GMAT ispita i da su informacije koje ste mi prenijeli bile neophodne za odličan rezultat. Mislim da bez tih određenih "caki" koje ste me naučili definitivno ne bih dobro napisao ispit. S Vama kao predavačem sam također vrlo zadovoljan i smatram da ste veoma profesionalno predavali tečaj, nemam baš nikakvih zamjerki.”

Maro Opačak