Jedan od najpoznatijih i najraširenijih standardiziranih ispita engleskog jezika. Ocjenjuje se na skali od 1.0 do 9.0 i testira sljedeće 4 vještine: reading (čitanje), listening (slušanje), speaking (govor) i writing (pisanje). Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje IELTS-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

SLJEDEĆI DATUMI ODRŽAVANJA IELTS TESTA u testnom centru u Zagrebu (na kompjuteru i na papiru):

5.6.2024., 13. 6.2024, 18. 6.2024, 27. 6.2024, 4. 7.2024, 11.7.2024, 17.7.2024, 28.8.2024., 29.8.2024, 4.9.2024, 11.9.2024, 21.9.2024, 26.9.2024, 3. 10.2024, 10. 10.2024, 15.10.2024, 19. 10.2024, 22.10.2024, 29.10.2024.

                                     IELTS TEST možete polagati i online od kuće. Detalje provjerite na službenim IELTS stranicama.

Saznajte više o IELTS testu.

Struktura IELTS testa

IELTS test se u testnom centru može polagati na papiru ili na kompjuteru te se sastoji od 4 modula koji se obično polažu ovim redoslijedom:
– Listening (slušanje)
– Reading (čitanje)
– Writing (pisanje eseja)
– Speaking (usmeni dio).

Prva tri dijela se polažu za redom, bez pauze. Usmeni dio (Speaking) se polaže unutar 7 dana prije ili 7 dana nakon polaganja ostalih dijelova. Slušanje i usmeni dio su jednaki za kandidate za IELTS Academic i za IELTS General test, dok se čitanje i pisanje eseja razlikuju. Ispit traje 2 sata i 45 minuta i nema pauze između pojedinačnih dijelova testa.

Cjelina Trajanje Vrsta zadataka
Listening (slušanje) 30 minuta + 10 minuta za prepisivanje odgovora na listu odgovora Odslušati 4 razgovora ili predavanja i odgovoriti na pitanja.
Reading (čitanje) 60 minuta Pročitati 3 – 5 tekstova i odgovoriti na pitanja.
Writing (pisanje eseja) 60 minuta (20 + 40 minuta) Jedan esej je odgovor na pročitanu temu (najmanje 150 riječi) a u drugom dajete vlastito mišljenje na zadanu temu (najmanje 250 riječi).
Speaking (usmeni dio) 11 – 14 minuta Tri su vrste zadataka: u prvome se predstavljate i govorite o sebi; u drugome dobijete karticu s temom o kojoj ćete (nakon 1 minute pripreme) govoriti 2 minute i odgovoriti na pitanja ispitivača; u trećem dijeli vas ispitivač dodatno ispituje o prethodnoj temi.

Što je IELTS test

IELTS (International English Language Testing System) je standardizirani test, kreira ga Sveučilište Cambridge te pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. IELTS ispit testira sve razine znanja engleskog jezika čime možete koristiti stečeno znanje za potrebe rada u inozemstvu ili studiranja. Rezultate IELTS testa traže sveučilišta, poslodavci, imigracijske službe te strukovna tijela diljem svijeta. Polaganje IELTS testa je uvjet za imigraciju u Australiju, Novi Zeland i Kanadu.

Postoje dvije vrste IELTS testa:
IELTS Academic – koristi se u svrhe studiranja i priključivanja profesionalnim organizacijama,
IELTS General – koristi se u svrhe zapošljavanja i boravka u inozemstvu.

Scoring

Svaka vještina na IELTS testu boduje se i preračunava na skali od 1 do 9 (Band Raw Score). Kao ukupni rezultat računa se prosjek tih vještina izražen ponovno prema ljestvici koja se kreće od 0 do 9 (Overall Band Score). 

Ova tablica aproksimativno prikazuje kako se bodovi na pojedinom dijelu testa (Raw Score) mogu preračunati na skalu IELTS testa (Band Score).

Band score 9.0 8.5 8.0 7.5 7.0 6.5 6.0 5.5 5.0
Listening Raw Score 40-39 38-37 36-35 34-33 32-30 29-27 26-23 22-20 19-16
Reading Raw Score 40-39 37 35 33 30 27 23 20 16

Kako priprema za IELTS ispit izgleda u Arte et Marte-u?

Za uspješno polaganje ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova. 

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja, preporučamo pristupanje probnom ulaznom ispitu te na kraju tečaja izlaznom ispitu. Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje IELTS-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita. Tečaj uključuje unaprjeđenje vještina koje se testiraju na IELTS ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike slušanja i čitanja te prepoznavanja određenih informacija, a uključuju i tehnike učinkovitog vođenja bilješki u dijelovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

 

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

Grupni tečajevi

 

GRUPNI BRZI TEČAJ 24 školska sata

Brzi tečaj preporučamo polaznicima koji nisu u mogućnosti odvojiti dulji period vremena za pohađanje nastave. Zbog velikog broja sati te nešto kraćeg intenziteta nastave, ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI REDOVNI TEČAJ 30 školskih sati

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ 40 školskih sati

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu.

Individualni tečajevi

 

INDIVIDUALNI BRZI TEČAJ 16 školskih sati

Brzi tečaj preporučamo polaznicima koji nisu u mogućnosti odvojiti dulji period vremena za pohađanje nastave. Zbog malog broja sati te nešto kraćeg trajanja nastave, ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ 26 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam odgovara priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju te uz optimalnu dinamiku i intenzitet kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MODUL 8 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate podići rezutat na samo jednoj od vještina i/ili ste se već sami ili s nekim već pripremali za ispit. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MINI PAKET 3 školska sata

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate samo najosnovnije upute za test i/li se počinjete pripremati u zadnji čas. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

Cijene

GRUPNI IELTS TEČAJEVI INDIVIDUALNI IELTS TEČAJEVI
GRUPNI REDOVNI TEČAJ GRUPNI BRZI TEČAJ INTENZIVNI INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ INDIVIDUALNI BRZI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL INDIVIDUALNI MINI PAKET
-Ulazni ispit
-24 školskih sata
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-30 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-40 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-26 školskih sati
-besplatni materijali
-16 školskih sati
-besplatni materijali
-8 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-Osnovne upute za test (3 školska sata)
-besplatni materijali
280€ 300€ 340€ 750€ 500€ 300€ 140€

Iskustva naših polaznika

I would recommend Arte et Marte for anyone who is preparing for take the IELTS exam. Thanks a lot to professor Ana who led me through classes and helped me in developing new skills. The classes were extremely professional, organized and helpful which resulted in getting even better score than I prepared for.

Marta Šarić

Iva’s professional guidance significantly helped me through my preparation for the IELTS exam. She is a skillful teacher and very friendly and warm person, which all together makes for a great learning environment. I enjoyed my classes with her and I would absolutely recommend Arte et Marte to anyone taking IELTS. Thank you for helping me sharpen up my English!

Laura Pavičić

Amazing experience! Teacher Iva was brilliant and so helpful. The IELTS exam course helped me to fulfill my professional goals. A big thank you to Iva and Arte et Marte!

Ingrid Paponja

I would absolutely recommend Arte et Marte if anyone is planning to take the IELTS exam. Before the classes, I was not confident about my English. However, due to the classes (which I had only 8 times!), I learnt many things and skills which lead me to a great score! Also, the teachers are very nice and my teacher really helped me to improve my English skills. Thank you!!

Young Kim

Tečaj je bio odličan a Krešimir Grubelić kao predavač izvrstan. Kroz tečaj sam savladala metodologiju IELTS testa, dodatnim zadacima obogatila vokabular, naučila strukturirano pisati eseje, vježbati speaking. Mislim da smo vrlo sadržajno prošli kroz sva potrebna područja i da ste mi dali dobru osnovu kako da i dalje razvijam znanje engleskog jezika. Veliko hvala Vama i timu!

Marina Puljiz

Sve pohvale za školu Arte et Marte, posebice za profesoricu Ivu. Profesionalnost, stručnost i pristupačnost za visokoj razini. Bilo mi je izrazito ugodno raditi s njima. Topla preporuka za sve koji trebaju pripremu za IELTS-a.

Katarina Ćorić

I would highly recommend Arte et Marte to anyone who plans to take the IELTS or TOEFL exam. Other than the amazing teacher who prepared me for my exam, the materials they use with a various number of tasks, examples and exercises allowed me to be ready for any kind of questions. The score I got was way higher than required for my college application. Also, the teacher I had the pleasure of working with was incredibly kind and other than seeing a teacher in her, I saw a friend. With all that being said, definitely go there and you won't regret it!

Laura Skala

Ne znam što bih rekla, a da već nije napisano za Ivu, ali svejedno ću ponoviti. Jako profesionalan, stručan i topao pristup. Od prvog razgovora, kroz cijele pripreme, sve do IELTS-a i postizanja odličnih rezultata koje velikim dijelom pripisujem njoj i cjelokupnom trudu koji je uložila. Svakako za online i offline preporuku dalje. Drago mi je da je Arte et Marte bio dio moga puta ? Iva, još jednom jedno veliko, veliko hvala ?

Barbara Osmec

Imao sam jako malo vremena za pripremu IELTS ispita, no unatoč tome ostvario sam više nego dobre rezultate. Sve zasluge idu profesorici Ivi koja je jako srdačna i pristupačna osoba, no prije svega jako profesionalna u svom poslu. Iskrene preporuke!!

Ivan Trlin

Same pohvale za temeljitost, strukturu nastave i predanost profesorice Ive koja je uvelike doprinijela cijelom procesu tijekom moje prijave za master u UK. Pocevsi sa pripremama za IELTS, savjeta i pisanja motivacijskog pisma, poslovna izvrsnost nije izostala, pa su tako i rezultati bili vise nego zadovoljavajuć. Osobni napredak kao i ostvarenje svog cilja je zasigurno, iskrena preporuka!

Sunčica Mislov

Osim izvrsnog rezultata na IELTS-u,CV-a i motivacijskog pisma dobila sam i dozu samopouzdanja i osjećaj da je nekome stvarno stalo da izvuče najbolje iz mene. Hvala Iva,hvala A&M!

Ana Marija Kashwa

Pripremala sam se u Londonu i nakon toga u Zagrebu s profesoricom Ivom Hladnik. U usporedbi s pripremama u Londonu, pripreme su bile puno detaljnije, kvalitetnije i ono što je najbitnije uspješnije. U samo 8 sati uz pomoć profesorice uspjela sam ispraviti greške i fokusirati se na metode za postizanje željene ocjene. Svakako bih preporučila hrvatskim govornicima pripreme u Zagrebu, prije onih u inozemstvu.

Laura Jurčević