ACT (American College Testing) je test koji se koristi kao prijemni ispit za upis preddiplomskog studija u SAD-u. Polažu ga međunarodni i američki studenti kao dio upisnog procesa za studij. Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje ACT-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

Što je ACT test

ACT (American College Testing) je test koji se koristi kao prijemni ispit za upis preddiplomskog studija u SAD-u. Polažu ga međunarodni i američki studenti kao dio upisnog procesa za studij.

Postoje dvije vrste ACT testa:
1. ACT (No Writing) – sastoji se od četiri testa: English, Mathematics, Reading i Science
ACT Test (No Writing) traje do otprilike 12:15h (uključujući pauzu nakon prva dva dijela (English i Mathematics).

2. ACT Plus Writing – uključuje i test koji mjeri vještine pisanja na engleskom jeziku.
ACT Plus Writing traje do otprilike 13h (s dodatnom pauzom prije Writing dijela testa).

Struktura ACT testa

Cjelina Trajanje Vrsta zadataka
English 45 minuta 75 zadataka
Ocjenjuje se razumijevanje standardnog pisanog engleskog teksta i retoričke vještine.
Mathematics 60 minuta 60 zadataka
Ocjenjuju se sposobnosti u rješavanju matematičkih problema koje učenici obično svladaju do početka četvrtog razreda srednje škole.
Pauza
Reading 35 minuta 40 zadataka
Ocjenjuje se razumijevanje pisanog teksta
Science 35 minuta 40 zadataka
Ocjenjuje se interpretacija, analiza, procjena, promišljanje i rješavanje problema u prirodnim znanostima.
Writing (opcionalno) 30 minuta 1 pisani rad
Ocjenjuje se vještina pisanja.

Bodovanje ACT testa

Glavna četiri ACT dijela pojedinačno se ocjenjuju na skali od 1–36, a daje se i složeni rezultat (zaokruženi prosjek cijelog broja od četiri odjeljka). Svako točno odgovoreno pitanje vrijedi samo jedan bod i nema kazne za označavanje netočnih odgovora. Svaki dio također ima ‘podocjenu’ u rasponu od 1 do 18. Uz to, studenti koji polažu izborni test pisanja dobivaju ocjenu pisanja u rasponu od 2 do 12. Rezultat pisanja ne utječe na ukupni rezultat. ACT test je osmišljen tako da je praktički nemoguće imati maksimalan broj bodova.

Kako priprema za ACT ispit izgleda u Arte et Marte-u?

Za uspješno polaganje ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova. Ako nakon srednje škole, planirate studij u SADu ili na nekom sveučilištu koje traži ACT ili SAT rezultate, najkasnije se za ove ispite trebate početi pripremati tijekom 2. ili 3. razreda srednje škole kako bi se na vrijeme pripremili i izašli na ispit. Uzmite u obzir da se ispiti mogu polagati samo par puta godišnje te da je moguće da nećete odmah dobiti željeni rezultat, pa treba i to uzeti u obzir kada radite vremeski hodogram aktivnosti.

Arte et Marte pristup

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja, preporučamo pristupanje probnom ulaznom ispitu te na kraju tečaja izlaznom ispitu (koji su uračunati u cijenu tečaja). Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Arte et Marte ACT tečaj

Svaki ACT tečaj u Arte et Marte-u je podijeljen u dva dijela, engleski dio (uključuje pripremu za English, Reading & Writing Test) i matematički dio (Mathematics Test). Polaznici mogu odabrati oba ili samo jedan dio pripreme testa. Omjer sati koji se posvećuje engleskom ili matematičkom dijelu je fleksibilan i definira se u dogovoru s polaznikom na osnovi rezultata ulaznog testa. Napominjemo da pripremni tečaj za ACT ne uključuje pripremu za Science Test. Tečaj uključuje unaprijeđenje vještina koje se testiraju na ACT ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike čitanja te prepoznavanja određenih informacija.

Arte et Marte principi i metode

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu
nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

Grupni tečajevi

GRUPNI REDOVNI TEČAJ – 42 školska sata

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ – 60 školskih sati

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu.

Individualni tečajevi

INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ 36 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam odgovara priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju te uz optimalnu dinamiku i intenzitet kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MODUL – 9 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate podići rezutat na samo jednoj od vještina i/ili ste se već sami ili s nekim već pripremali za ispit. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MINI PAKET – 5 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate samo najosnovnije upute za test i/li se počinjete pripremati u zadnji čas. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

Cijene

GRUPNI ACT TEČAJEVI INDIVIDUALNI ACT TEČAJEVI
GRUPNI REDOVNI TEČAJ GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL INDIVIDUALNI MINI PAKET
-Ulazni ispit
-42 školska sata
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-60 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-36 školskih sati
-besplatni materijali
-9 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-Osnovne upute za test (5 školska sata)
-besplatni materijali
3.590 4.200 7.550 2.400 1.400

Iskustva naših polaznika

Arte et Marte je ispunio sva očekivanja. Posebno se zahvaljujem na ljubaznosti, znanju i usluzi predavača Krešimira Grubelića, kao i na organizaciji online treninga za vrijeme lockdowna, nakon potresa.

Bojana Percan

Profesorica Ana Biskup vodila me je kroz pripreme za TOEFL test. Svojim znanjem, profesionalnosti i dobronamjernosti pomogla mi je riješiti se stresa i nesigurnosti pred ispit i na tome sam joj jako zahvalna. Sve preporuke!

Ana Papo

Although I had very little time to prepare, Iva and her team successfully managed to get me on track for college readiness. Before taking the SAT and TOEFL I was really happy about having a teacher who was not just able to give me truly helpful tips during lessons but also answered any question and was there for me to support me nearly all the time. Hardly to imagine what I would have done without the competent teaching lessons as well as the very test-based and helpful material I received from Arte et Marte. Thank you again for the great service! Keep doing.

Lukas Kanther

Ovim putem zahvaljujem ekipi Arte et Marte, a pogotovo profesorici Korneliji kojoj zahvaljujem svoje odlično postignuće na SAT i TOEFL ispitu, koja me motivirala, učila i prenosila svoju pozitivnu energiju i pozitivnost na način da je učenje dobilo skroz drugačiju dimenziju od očekivanog. Kornelija puno vam hvala! Svima preporučujem Arte et Marte kao izuzetno praktičan (online) i profesionalan način pripreme za ispite te su meni pomogli da u kratkom periodu zaista dosta napredujem i postignem i više nego dobre rezultate. Još jednom veliko hvala

Klara Mrčela

Thank you very much for helpful lessons and useful tips besides supportive materials which led to successful SAT and TOEFL scores. With a great attitude Kornelija was always able to adapt herself to find some time for our lessons, although I did not have much time for preparation. Huge effort from a super pleasant person! I don't know whether I would have done those tests without your help. Puno ti hvala!

Valentin Baranyi

Thank you so much for the helpful and well organized classes! I was able to broaden my horizon in a very short period of time without being stressed. I'm sure that I'm going to keep profiting from the SAT and TOEFL preparation at university, so just continue to do such an awesome job! I'd truly recommend your company to anyone who needs to take the exams.

Hannah Simon

I would also like to thank you here over again for your help. The classes were always very amusing and helped me very much. With your lessons I have passed the TOEFL-test and I am very happy about it. I am so glad that I have met you. Thank you so much!!!

Nele Kämper

Thanks again for the perfect preparation on SAT and TOEFL, I couldn't have wished for a better teacher - personal and professional! I learned a lot, not only for my future college career, but also in general concerning my English skills as I could improve them quite a bit. I've always enjoyed the skype lessons and can only recommend them to everyone who looks for an excellent preparation for college! Thanks for helping me achieving awesome results!

Leonie Spreng

Top of the Tops! The preparations for TOEFL exam at Arte et Marte where thorough, on spot, and fun. The professors are flexible timewise, and the lessons are held at their offices, or via Skype (which I preferred, since I'm not living close). Thanks again to Kornelija and the Arte et Marte team for helping me achieve what I needed and more!

Martin Trošelj

Veliko hvala divnoj profesorici Korneliji na kvalitetnoj i temeljitoj pripremi za TOEFL te predanost i strpljenje koje je pokazala kroz cjelokupno mentorstvo kod upisa na fakultet. Zahvaljujući neizmjernoj podršci i motivaciji kroz učenje, ostvarila sam vrhunski rezultat kojim sam osigurala upis na željeni fakultet.

Ana Skoko

Svakako preporučujem školu.Radi se vrlo temeljito , brzo i efikasno.Pripreme za testove kao što su TOEFL i SAT su odlične.Nakon priprema se ispiti polažu bez stresa. Motivacijska pisma i CV se odrađuju odlično. Savjeti su odlični i uvelike pomažu pri upisu na fakultet i pri dobivanju stipendije! Preporučam svima koji žele upisati faks.

Maroje Šarenac

Arte et Marte, and especially my teacher Kornelija, were an enormous help on my way to success and enrollment in the Medical innovation and Enterprise, University College London. Individual courses for SAT and TOEFL exams visibly improved my English. With a great vibe and constant support from my teacher, it wasn't too difficult to solve various problems and homework. 🙂 I would recommend Arte et Marte to everyone wishing to study abroad or improve their English.

Barbara Singer

Moram izrazito pohvaliti način rada u školi. Mislim da se efikasnost rada može vidjeti u mom napretku pričanja, pisanja i razumijevanja engleskog jezika. Jako mi se sviđa pristup i način predavanja. Prije nego što sam krenuo na predavanja u školu moj engleski je bio prosječan s puno grešaka u pričanju i pisanju. Sada se vidi ogroman napredak, pogotovo u pričanju. Mogu reći samo riječi hvale što se tiče moga iskustva u školi!

Tin Orešković

Puno hvala Korneliji koja je meni i sestri pomogla postići veliki skok u rezultatima iz TOEFL-a i SAT-a. Odlične pripreme s profesionalnim i motivirajućim pristupom, dobre i radne atmosfere. Zasigurno preporučujem Arte et Marte!

Sofija Vagaja