Pratimo vas u svakom koraku prijave na inozemno sveučilište.

Mentorstvo je usluga u kojoj naš tim prati prijavni proces pojedinca u svakom koraku prijave na inozemno sveučilište. To je paket usluga dizajniran za uspješno provođenje i završavanje procesa prijave, od prvog do posljednjeg koraka.

Prijavni proces na inozemno sveučilište može biti (i često jest!) vrlo složen i dugotrajan pa stoga i djeluje zastrašujuće. Nepoznavanje procesa i uvjeta, slabo snalaženje na web-stranicama koje kao da su stvorene da bi se na njima vrtili u krug, nejasna ili nepostojeća objašnjenja pojmova i dokumenata koje trebate prikupiti rezultira visokom razinom frustracije i niskom razinom samopouzdanja u samom procesu. To lako možete izbjeći prepustite li se u naše sigurne i stručne ruke.

Konzultacije

Razgovor s klijentom osigurava nam da dobro shvatimo što osoba želi i očekuje, koji su uvjeti i preference vezane za izbor fakultetskog programa. Konzultacije su prilika da se mentor i mentee upoznaju, definiraju ciljeve i dogovore oko tijeka prijave. Konzultacijama započinje proces individualnog praćenja, a održavaju se koliko često je potrebno za trajanja prijavnog procesa.

Pretraga fakultetskih programa

Vrlo je čest slučaj da klijenti, posebno ako se radi o srednjoškolcima pred kojima je ujedno izbor zvanja, a ne samo fakultetskog programa, nisu sigurni što točno žele studirati, a ako i znaju koje ih područje studija zanima, ne znaju gdje bi to studirali i koji bi im programi najviše odgovarali. Stoga, naš tim ispita i sasluša kandidate, istraži tržište slijedeći želje klijenta i ponudi prijedloge fakultetskih programa koji klijentu odgovaraju.

Izbor fakultetskog programa

Nakon što je klijentu dostavljen popis prikladnih fakultetskih programa, sukladno željama i zahtjevima klijenta, ponovno održavamo konzultacije i detaljno raspravljamo o fakultetskim programima kako bismo klijentima olakšali u donošenju odluke izbora fakultetskog programa.

Plan prijave

Izborom fakultetskih programa dolazimo do kraćeg popisa fakultetskih programa te sastavljamo plan prijave. Plan prijave sadrži detaljno popisane korake koje je potrebno učiniti u prijavi te dokumente koje je potrebno prikupiti. Također, često na ovom koraku ponovno održimo konzultacije kako bismo izbjegli nejasnoće i podrobno objasnili što sve treba napraviti kako bismo došli do odgovarajuće dokumentacije.

Prikupljanje prijavne dokumentacije

Ovaj se korak sastoji od kompletiranja paketa dokumentacije potrebnog za prijavu na fakultet u inozemstvu. Ono što je najčešće potrebno za prijavu je: valjana isprava (osobna iskaznica ili putovnica), prijepisi ocjena, službeno prevedene i ovjerene svjedodžbe/diplome, pisma preporuke, motivacijska pisma, odgovori na pitanja u prijavnom formularu. Zahtjevi fakultetskih programa su vrlo različiti, pa je tako različita i dokumentacija koju zahtijevaju u sklopu prijave. Često je dokumentacija koju morate prikupiti različita za različite programe unutar istog fakulteta, a da ne govorimo o razlikama među fakultetima. Stoga, ovaj je korak izrazito složen i važan za uspješnost prijave. Dio očekivanog paketa dokumentacije vrlo su često i dokumenti koje naše institucije ne izdaju ili ćete naići na nerazumijevanje u pokušajima prikupljanja takve dokumentacije, ali pratimo vas, bodrimo i savjetujemo u svakom trenutku, sve dok ne pronađemo rješenja i prikupimo sve što nam je potrebno.

Pomoć pri sastavljanju dokumentacije

Ovaj se korak djelomično preklapa s prikupljanjem dokumentacije i zapravo se njihova radnja odvija istovremeno. Prezentacija kandidata izuzetno je važna za prijavni proces i njegovu uspješnost. Pri izboru preporučitelja, tema za motivacijska pisma i sadržaja odgovora u prijavnim obrascima morate imati strateški pristup kako biste se predstavili u najboljem mogućem svjetlu i zaista pokazali svoje jake strane (a i zakamuflirali nedostatke). Naš tim daje vam smjernice na tom putu i vodi vas kroz ovaj dio prijave, koji je često najdelikatniji i najteži za izvesti samostalno.i

Ispunjavanje prijavnih obrazaca

Nakon što je dokumentacija prikupljena i spremna za predaju dolazi korak ispunjavanja prijavnih obrazaca. Kod mnogih je prijava slučaj da ne možete napredovati u koracima prijave sve dok ne predate sve dokumente koje određeni korak traži tako da u biti kandidati ne znaju što se od njih traži na sljedećem koraku. Iz tog je razloga izuzetno bitno krenuti s ispunjavanjem prijavnog obrasca na vrijeme, kako bi ostalo vremena za valjanu reakciju. Tu je iskustvo našeg tima i poznavanje prijavnih sustava od neprocjenjive vrijednosti.

Predaja prijavnog obrasca

Prikupljanje dokumentacije i ispunjavanje prijavnog obrasca napokon su gotovi i sad je još red da svi (mentor, kandidat, kandidatova obitelj) pregledaju prijavu – što više očiju, to bolje! Kad smo sigurni da je sve i optimalno i na svome mjestu, obrazac predajemo. Ovaj korak uključuje i plaćanje feeja (ako se ono primjenjuje na prijavu).icon-

Priprema za intervju

Kroz cijeli proces individualnog praćenja kandidati bolje upoznaju sebe i svoje želje, kao i njihovi mentori, pa možemo reći da proces pripreme za intervju traje za cijelog individualnog praćenja, a njegova kruna većinom dolazi nakon predaje prijavnih obrazaca. Tada iščekujemo intervju (kod programa koji ih imaju, što nemaju svi) i pripremamo odgovore, smišljamo strategije prezentacije i samoprezentacije. Čak i ako intervju nije službeni dio prijave, uvijek je mudro odraditi vježbe za intervjue jer su neizbježni u današnjem akademskom i poslovnom okruženju. Priprema za intervju svakako će se pokazati kao iznimno vrijedno iskustvo.

Usluga mentorstva

kroz proces prijave

 

Cijena usluge mentorstva formira se na osnovi sveobuhvatnosti i kompleksnosti

procesa praćenja kandidata/kandidatkinje pri prijavi.

Usluge nemaju ograničeno vremensko trajanje (mogu trajati od 3 mjeseca pa i do godinu dana).

MENTORSTVO MINI

Inicijalni razgovor
Pretragu i odabir fakulteta
Ispunjavanje prijavnog obrasca za upis na fakultet
Pomoć u pisanju preporuka
Pomoć u pisanju Motivacijskog pisma/Personal Statement/Letter of Intent
Priprema za intervju
Ulazni ispiti (IELTS, TOEFL, Cambridge)

1.o00€

MENTORSTVO MIDI

Incijalni razgovor
Pretraga i odabir fakulteta
Savjetovanje tijekom čitave usluge
Ispunjavanje prijavnog obrasca za upis na fakultet (4 programa)
Pomoć u pisanju 2 preporuke
Pomoć u pisanju Motivacijskih pisama/Personal Statement/Letter of Intent
Pomoć u sastavljanju odgovora na pitanja u prijavnom obrascu
Priprema za intervju 3 sesije
Ulazni ispiti (IELTS, TOEFL, Cambridge)

1.500€

Duolingo test prep

MENTORSTVO PRAĆENJE MAXI

Incijalni razgovor
Pretragu i odabir fakulteta
Savjetovanje tijekom čitave usluge
Ispunjavanje prijavnog obrasca za upis na fakultet (6 programa)
Pomoć u pisanju 4 preporuke
Pomoć u pisanju Motivacijskih pisama/Personal Statement/Letter of Intent
Pomoć u sastavljanju odgovora na pitanja u prijavnom obrascu
Priprema za intervju 6 sesije
Ulazni ispiti (IELTS, TOEFL, Cambridge)

2.000€

Iskustva naših polaznika!

Iva’s professional guidance significantly helped me through my preparation for the IELTS exam. She is a skillful teacher and very friendly and warm person, which all together makes for a great learning environment. I enjoyed my classes with her and I would absolutely recommend Arte et Marte to anyone taking IELTS. Thank you for helping me sharpen up my English!

Laura Pavičić

I would recommend Arte et Marte for anyone who is preparing for take the IELTS exam. Thanks a lot to professor Ana who led me through classes and helped me in developing new skills. The classes were extremely professional, organized and helpful which resulted in getting even better score than I prepared for.

Marta Šarić

Amazing experience! Teacher Iva was brilliant and so helpful. The IELTS exam course helped me to fulfill my professional goals. A big thank you to Iva and Arte et Marte!

Ingrid Paponja

I would absolutely recommend Arte et Marte if anyone is planning to take the IELTS exam. Before the classes, I was not confident about my English. However, due to the classes (which I had only 8 times!), I learnt many things and skills which lead me to a great score! Also, the teachers are very nice and my teacher really helped me to improve my English skills. Thank you!!

Young Kim

Tečaj je bio odličan a Krešimir Grubelić kao predavač izvrstan. Kroz tečaj sam savladala metodologiju IELTS testa, dodatnim zadacima obogatila vokabular, naučila strukturirano pisati eseje, vježbati speaking. Mislim da smo vrlo sadržajno prošli kroz sva potrebna područja i da ste mi dali dobru osnovu kako da i dalje razvijam znanje engleskog jezika. Veliko hvala Vama i timu!

Marina Puljiz

Sve pohvale za školu Arte et Marte, posebice za profesoricu Ivu. Profesionalnost, stručnost i pristupačnost za visokoj razini. Bilo mi je izrazito ugodno raditi s njima. Topla preporuka za sve koji trebaju pripremu za IELTS-a.

Katarina Ćorić

I would highly recommend Arte et Marte to anyone who plans to take the IELTS or TOEFL exam. Other than the amazing teacher who prepared me for my exam, the materials they use with a various number of tasks, examples and exercises allowed me to be ready for any kind of questions. The score I got was way higher than required for my college application. Also, the teacher I had the pleasure of working with was incredibly kind and other than seeing a teacher in her, I saw a friend. With all that being said, definitely go there and you won't regret it!

Laura Skala

Ne znam što bih rekla, a da već nije napisano za Ivu, ali svejedno ću ponoviti. Jako profesionalan, stručan i topao pristup. Od prvog razgovora, kroz cijele pripreme, sve do IELTS-a i postizanja odličnih rezultata koje velikim dijelom pripisujem njoj i cjelokupnom trudu koji je uložila. Svakako za online i offline preporuku dalje. Drago mi je da je Arte et Marte bio dio moga puta ? Iva, još jednom jedno veliko, veliko hvala ?

Barbara Osmec

Imao sam jako malo vremena za pripremu IELTS ispita, no unatoč tome ostvario sam više nego dobre rezultate. Sve zasluge idu profesorici Ivi koja je jako srdačna i pristupačna osoba, no prije svega jako profesionalna u svom poslu. Iskrene preporuke!!

Ivan Trlin

Same pohvale za temeljitost, strukturu nastave i predanost profesorice Ive koja je uvelike doprinijela cijelom procesu tijekom moje prijave za master u UK. Pocevsi sa pripremama za IELTS, savjeta i pisanja motivacijskog pisma, poslovna izvrsnost nije izostala, pa su tako i rezultati bili vise nego zadovoljavajuć. Osobni napredak kao i ostvarenje svog cilja je zasigurno, iskrena preporuka!

Sunčica Mislov

Osim izvrsnog rezultata na IELTS-u,CV-a i motivacijskog pisma dobila sam i dozu samopouzdanja i osjećaj da je nekome stvarno stalo da izvuče najbolje iz mene. Hvala Iva,hvala A&M!

Ana Marija Kashwa

Pripremala sam se u Londonu i nakon toga u Zagrebu s profesoricom Ivom Hladnik. U usporedbi s pripremama u Londonu, pripreme su bile puno detaljnije, kvalitetnije i ono što je najbitnije uspješnije. U samo 8 sati uz pomoć profesorice uspjela sam ispraviti greške i fokusirati se na metode za postizanje željene ocjene. Svakako bih preporučila hrvatskim govornicima pripreme u Zagrebu, prije onih u inozemstvu.

Laura Jurčević