GRE je jedan od standardiziranih testova koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu te za upis na mnoge međunarodne programe studija.

Postoje dvije vrste GRE testa:

GRE General test koji se sastoji od pisanja eseja (Analytical Writing), jezičnog dijela (Verbal Reasoning), te matematičkog dijela (Quantitative Reasoning). GRE revised General test koji se polaže u Hrvatskoj je “computer based” i polaže se na računalu u službenom administracijskom centru za GRE revised General test. GRE General test se polaže 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta nakon 3. cjeline. Nakon svake od ostalih cjelina redovna je pauza u trajanju od 1 minute.

GRE Subject test potreban je za upis na diplomske i doktorske programe u Sjedinjenim američkim državama. Koje dodatne GRE Subject testove će student morati položiti ovisi o studiju na koji se upisuje. Na nekim sveučilištima GRE Subject test nije uvijet, ali bodovi ostvareni na GRE Subject vam donose prednost i dodatne bodove pri vrednovanju i ocjenjivanju prijave za upis. Postoji GRE Subject 8 vrsta testova: Biokemija i molekularna biologija, Biologija, Kemija, Informatika, Književnost na engleskom jeziku, Matematika, Fizika i Psihologija. GRE Subject testovi su “paper based” i polažu se na papiru u službenom administracijskom centru za GRE Subject testove.

Struktura GRE General ispita

Cjelina Trajanje Vrsta zadatka
Pisanja eseja (Analytical Writing) 60 minuta Sastoji se od dva različita zadatka: analiza problema (30 minuta) i analiza argumenta (30 minuta). U ovom dijelu testa procjenjuje se Vaša sposobnost analitičkog razmišljanja te kritičkog izražavanja, posebno se obraća pažnja na sposobnost ispitanika da jasno i efikasno artikulira složene ideje.
Jezični dio (Verbal Reasoning) 60 minuta U ovom dijelu testa procjenjuju se sposobnost razumijevanja i povezivanja te vještine verbalnog izražavanja.
Matematički dio (Quantitative Reasoning) 70 minuta U ovom dijelu testa procjenjuje se sposobnost rješavanja problema, fokusirajući se na temeljne koncepte aritmetike, algebre, geometrije i analize podataka.

Prijava

GRE revised General test i GRE Subject testove možete prijaviti elektronskim putem nakon što registrirate korisnički račun na stranici https://www.ets.org/gre/revised_general/register/your_ets_account gdje možete pročitati detaljnije o datumima i testnim centrima, ili slanjem prijave poštom.

Mjesta polaganja

The American international school in Zagreb (Američka međunarodna škola u Zagrebu)
Damira Tomljanovića Gavrana, 10000 Zagreb
Tel.: +385 (0) 1 4680-133
Faks: + 385 (0) 1 4680-171
E-mail: aisz@aisz.hr
www.aisz.hr

Termini polaganja

Testiranja za GRE revised General test organiziraju se najčešće 1-2 puta tjedno, dok se GRE Subject testiranja održavaju samo 3 puta godišnje. Termine polaganja pronađite ovdje https://www.ets.org/gre/revised_general/register/centers_dates/

Svaki kandidat može polagati GRE revised General test jednom svakih 21 dan i najviše pet puta unutar 12 mjeseci. Ovo se pravilo aplicira i na kandidate koji su poništili svoje rezultate na prijašnjem testiranju. GRE Subject testovi smiju se polagati neograničeni broj puta.

Cijena testa

GRE revised General test: 205 USD
GRE Subject test: 150 USD

Cjenik za ostale usluge vezane uz test pogledajte ovdje https://www.ets.org/gre/revised_general/about/fees/

Rezultati GRE General i GRE Subject testova

Svi kandidati koji polažu GRE revised General test mogu na kraju testa poništiti rezultate ili prihvatiti njihovo ispravljanje. Kandidati koji prihvate ispravljanje testa dobit će rezultate u tri oblika:
-Unofficial Verbal Reasoning and Quantitative Reasoning score – svaki kandidat će dobiti uvid u rezultate Verbal i Quantitative dijela testa odmah nakon testiranja. Ovaj unofficial score ne sadrži ocjenu Analytical Writing dijela testa.
-Online Scores – svaki kandidat će imati uvid u rezultate testa 10-15 dana nakon datuma polaganja testa na stranici www.gre.org.
-Official Score Report – certifikat sa službenim rezultatima svih dijelova testa šalje se institucijama koje su kandidati prijavili za primanje rezultata u obliku koji konkretna institucija zatraži (otisnuti primjerak, elektronski primjerak ili na CD-u). Rezultati se šalju 10-15 dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata potencijalno ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje (ako se šalje otisnuti ili primjerak na CD-u).

Službeni rezultati GRE Subject testova dostupni su online unutar 6 tjedana nakon datuma polaganja testa, te se u istom periodu šalju institucijama koje su kandidati prijavili za primanje rezultata u obliku koji ta institucija zatraži.

Svaki kandidat može besplatno registrirati do 4 institucije kojima će se direktno slati certifikati s rezultatima (Official Score Report). Kandidat koji polaže GRE revised General test mora registrirati te institucije na dan testiranja (na samom početku testiranja), a za GRE Subject testove se ta registracija vrši prilikom registracije i uplate testova.

Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima (Additional Score Reports) potrebno je prijaviti primatelje online, telefonski, poštom ili faksom te izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija na koje želite poslati rezultate vašeg GRE testa (cijena je 25 USD po certifikatu).

Valjanost rezultata

Rezultati GRE testa vrijede 5 godina od polaganja.

Kako se pripremiti za polaganje GRE ispita?

Za uspješno polaganje ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, osim samog razumijevanja i spospobnosti komunikacije na engleskom jeziku, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova.

Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje GRE-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tečaj uključuje unaprijeđenje vještina koje se testiraju na GRE ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike slušanja i čitanja te prepoznavanja određenih informacija, a uključuju i tehnike učinkovitog vođenja bilješki u dijelovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja, preporučamo pristupanje probnom ispitu te izlaznom ispitu na kraju tečaja (koji su uračunati u cijenu tečaja). Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita. Ako na našim stranicama i cjeniku ne uspijevate pronaći što tražite, slobodno nam se obratite da zajedno pronađemo rješenje za vas.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

Priprema u grupi

REDOVNI GRUPNI TEČAJ 54 sati

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj priprema Vas za matematički i jezični dio ispita te podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INTENZIVNI GRUPNI TEČAJ 63 sati

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj traje 63 sati te daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj priprema Vas za matematički i jezični dio ispita te podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

Individualna priprema

INDIVIDUALNI TEČAJ 40 sati

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam više odgovara individualni pristup te priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju. Ovaj tečaj priprema Vas za matematički i jezični dio ispita te podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

INDIVIDUALNI MODUL 12 sati

Individualni modul je za polaznike koji trebaju podići rezultat na jednom ili eventualno dva dijela testa. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih modula maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

Naše grupe imaju najviše 5 polaznika!

Nastavni materijali za tečaj, ulazni i izlazni ispiti su besplatni!

Za više informacija i predbilježbe molimo Vas da nas kontaktirate.

 

GRE

GRUPNI INDIVIDUALNI
Redovni tečaj (54 sati) Intenzivni tečaj (66 sati) Individualni tečaj (40 sati) Individualni modul (12 sati)
GRE 2.690 3.190 6.990 2.490

Kontaktirajte nas