GMAT (Graduate Management Admission Test) je jedan od standardiziranih testova koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu, ponajviše za upis na upis na MBA programe (Masters of Business Administration) u SAD-u, ali i za upis na mnoge međunarodne programe studija. 

Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje GMAT-a kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita.

Više o IELTS testu pročitajte na našem blogu.

Struktura GMAT testa

Cjelina Trajanje Vrsta zadataka
Analytical Writing Assessment:
Analysis of an Argument
30 minuta Ovaj zadatak mjeri sposobnosti Vašeg kritičkog razmišljanja i komuniciranja ideja. Problemi i zadaci predstavljeni na testu uključuju općenite teme iz svijeta poslovanja. Specifično znanje o temi eseja nije potrebno, ocjenjuje se samo sposobnost kritičkog mišljenja i izražavanja.
(1 pisani zadatak -esej)
Integrated Reasoning:
Multi-Source Reasoning
Graphics Interpretation
Two-Part Analysis
Table Analysis
30 minuta Ovaj dio testa mjeri sposobnost da prosuđujete informacije predstavljene kroz više različitih formata i izvora. Mjere se sposobnosti: sintetiziranja informacija predstavljenih u grafovima, tekstu i kroz brojeve, evaluacije podataka iz različitih izvora, organiziranja podataka radi otkrivanja njihove povezanosti ili rješavanja višestrukih nepovezanih problema, te kombiniranja i upravljanja podacima kako bi riješili kompleksnije probleme
(12 zadataka)
Pauza 8 minuta -
Quantitative Section:
Problem Solving
Data Sufficiency
62 minute Sadrži dva tipa pitanja sa višestrukim izborom odgovora – Problem Solving i Data Sufficiency. Mjeri sposobnost kvantitativnog prosuđivanja, rješavanja numeričkih zadataka i interpretacije grafičkih podataka. Oba tipa zadataka isprepliću se unutar ovog dijela testa i oba zahtijevaju znanje o: aritmetici osnovnoj algebri i općepoznatim konceptima iz geometrije.
(31 zadatak)
Pauza 8 minuta -
Verbal Section:
Reading Comprehension
Critical Reasoning
Sentence Correction
65 minuta
U ovom dijelu koriste se tri tipa pitanja sa višestrukim izborom: čitanje s razumijevanjem, kritičko promišljanje i ispravljanje rečenica.
U ovom dijelu mjeri se sposobnost:

čitanja i razumijevanja pisanog teksta

obrazlaganja i ocjenjivanja argumenata

ispravljanja pisanog teksta kako bi bili u skladu sa standardima engleskog jezika.
(36 zadataka)

GMAT test ukupno traje 3 sata i 7 minuta.

Više o IELTS testu pročitajte na našem blogu.

Što je GMAT test

GMAT (Graduate Management Admission Test) je jedan od standardiziranih testova koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu, ponajviše za upis na upis na MBA programe (Masters of Business Administration) u SAD-u, ali i za upis na mnoge međunarodne programe studija. 

GMAT CAT (Computer-Adaptive Test) se računalno prilagođava vašoj razini znanja. Na početku testa zadano vam je prvo pitanje koje je srednje razine. Ukoliko date točan odgovor, iduće pitanje koje slijedi bit će na višoj razini, a ukoliko ste odgovorili netočno, idući zadatak bit će lakši. Na taj način vam se svako pitanje ili zadatak pojavljuju pojedinačno, odnosno nemate uvid u prošla ili buduća pitanja i zadatke, niti ih možete preskakati, vraćati se ili ispravljati jednom odabrane odgovore. U sklopu ispita možete dobiti i nekoliko eksperimentalnih pitanja koja se ne boduju za vaš rezultat, i ta pitanja se ne prilagođavaju vašoj razini znanja.

Bodovanje GMAT testa

Bodovanje i rezultat GMAT testa ovisi o broju pitanja koje ste točno odgovorili, te razini i statističkim karakteristikama svakog pitanja, odnosno zadatka. Ukupni broj bodova za Quant i Verbal dio ispita izražava se u rasponu od 200 do 800. AWA i IR se zasebno ocjenjuju.

KAKO PRIPREMA ZA GMAT ISPIT IZGLEDA U ARTE ET MARTE-U?

Za uspješno polaganje ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni ispit kao biste stekli iskustvo polaganja testa i kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih rezultata, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova. 

Naglasak stavljamo na mjerljivost napretka pa prije pohađanja tečaja, preporučamo pristupanje probnom ulaznom ispitu te na kraju tečaja izlaznom ispitu (koji su uračunati u cijenu tečaja). Daljnji rad u grupi ili individualnoj pripremi koncentrirat će se na unapređivanje vještina u kojima kojima ste postigli slabije rezultate.

Tečaj uključuje unaprijeđenje vještina koje se testiraju na GMAT ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike prepoznavanja određenih informacija.

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. Grupna nastava organizirana je u malim grupama u terminima prema dogovoru, a naši profesori i kod grupne nastave zadržavaju individualni pristup svakom polazniku. Smatramo i da je naš zadatak polaznicima pružiti potrebnu pomoć u ugodnoj i opuštenoj radnoj atmosferi.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu nudimo vam sljedeće vrste tečajeva:

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

GRUPNI GMAT TEČAJEVI

GRUPNI REDOVNI TEČAJ 54 školskih sati

Redovni tečaj je idealan izbor za one one kojima odgovara rad u grupi u relativno kratkom periodu. Ovaj tečaj održava se optimalnom dinamikom i intenzitetom kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Ovaj tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ 72 školska sata

Intenzivni tečaj je idealan izbor za one koji se žele detaljno pripremiti, i/li imaju manje vremena za rad kod kuće, i/li koji imaju nizak rezultat ulaznog ispita, a trebaju postići veliki skok prema ciljanom rezultatu. Intenzivni tečaj daje dovoljno vremena da se posveti dovoljno pažnje ponavljanju gramatike, svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu.

INDIVIDUALNI GMAT TEČAJEVI

INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ 40 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako Vam odgovara priprema uz maksimalnu podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju te uz optimalnu dinamiku i intenzitet kako bi se dovoljno pažnje posvetilo svim jezičnim vještinama i vrstama zadataka koje se pojavljuju na testu. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na dodatni samostalni rad od kuće.

INDIVIDUALNI MODUL 12 školskih sati

Ovaj tečaj je za Vas ako trebate podići rezutat na samo jednom dijelu testa i/ili ste se već sami ili s nekim već pripremali za ispit. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu a tečaj podrazumijeva spremnost na intenzivni dodatni samostalni rad od kuće.

Cijene

GRUPNI GMAT TEČAJEVI INDIVIDUALNI GMAT TEČAJEVI
GRUPNI REDOVNI TEČAJ GRUPNI INTENZIVNI TEČAJ INDIVIDUALNI REDOVNI TEČAJ INDIVIDUALNI MODUL
-Ulazni ispit
-54 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-72 školska sata
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-40 školskih sati
-besplatni materijali
-Ulazni ispit
-12 školskih sati
-besplatni materijali
2.690 3.390 6.890 2.190

ISKUSTVA NAŠIH POLAZNIKA

“Smatram da je tečaj bio vrlo koristan i jako sam zadovoljan s načinom na koji je održan isto koliko i s brojem sati tečaja. Smatram da smo uspjeli obraditi sva polja GMAT ispita i da su informacije koje ste mi prenijeli bile neophodne za odličan rezultat. Mislim da bez tih određenih "caki" koje ste me naučili definitivno ne bih napisao dobro napisao ispit. S Vama kao predavačem sam također vrlo zadovoljan i smatram da ste veoma profesionalno predavali tečaj, nemam baš nikakvih zamjerki.”

Maro Opačak