Duolingo je standardizirani online test koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. Duolingo ispit testira sve razine znanja engleskog jezika i stečene rezultate možete koristiti za potrebe rada ili studiranja u inozemstvu. Rezultate Duolingo testa priznaje sve veći broj sveučilišta, poslodavaca i institucija diljem svijeta.

Struktura Duolingo ispita

Duolingo test piše se iz udobnosti vašeg doma ili nekog drugog mjesta s dobrom internetskom vezom. Za pristupanje ispitu morate imate kameru, zvučnike i mikrofon na računalu. Testiraju se vještine pisanja, čitanja, slušanja, govorenja i ispravnog korištenja engleskog jezika, a sam se test sastoji od tri dijela:
– kratki uvod u trajanju od 5 min gdje dobijete upute i pravila za polaganje ispita
– adaptivni test u trajanju od 45 min koji testira vaše vještine engleskog jezika (osim speakinga)
– video intervju u trajanju od 10 min pomoću kojega se procjenjuje znanje govorenja

Svi se dijelovi polažu za redom, bez pauze. Dijelovi koji se ocjenjuju su Literacy (pismenost) – sposobnost čitanja i pisanog izražavanja, Comprehension (razumijevanje) – sposobnost razumijevanja slušanjem i čitanjem, Conversation (razgovor) – sposobnost razumijevanja slušanjem i govorenja i Production (produkcija) – sposobnost pisanog i usmenog izražavanja.

Ukupno trajanje ispita je 60 min.

Bodovanje Duolingo ispita

Rezultati Duolingo testa vrednuju se prema ljestvici koja se kreće od 10 do 160. Svaki je dio posebno ocijenjen, a ukupna je ocjena prosječna za 4 dijela. Uz brojčani rezultat, kandidati dobivaju i opći opis svojih sposobnosti.

Rezultati Duolingo testa mogu se usporediti s rezultatima sljedećih ispita te CEFR (ZEROJ) ljestvicom na sljedeći način:

TOEFL IELTS CEFR Duolingo English Test
0-25 1.5-3.5 A1-A2 10-55
26-61 4-5 B1 60-85
62-96 5.5-7 B2 90-115
97-120 7.5-9 C1-C2 120-160

Prijava za polaganje Duolingo testa

Prijavu na Duolingo test odrađujete online, što znači da za to trebate pristup internetu, računalo ili pametni telefon, svoju ispravu (putovnicu, osobnu iskaznicu ili novu verziju vozačke dozvole).

Ispit trebate pisati u dobro osvjetljenoj sobi te imati pouzdan pristup internetu.

Cijena Duolingo testa

$49* (USD)

*plus primjenjivi porezi

Duolingo rezultati

Rezultati se dobivaju e-mailom (link na certifikat) dva dana nakon polaganja ispita.

Kako se pripremiti za polaganje Duolingo ispita?

Za uspješno polaganje Duolingo ispita preporučujemo pravovremeno pohađanje pripremnih tečajeva za određeni kako biste stekli iskustvo rješavanja tipova zadataka i što se kvalitetnije pripremili za polaganje testa. Za postizanje željenih razultata, osim samog razumijevanja i sposobnosti komunikacije na engleskom jeziku, potrebno je poznavati te sigurno vladati specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita koje vam mogu pomoći da ostvarite što veći broj bodova.

Arte et Marte vam omogućuje kvalitetnu i potpunu pripremu za uspješnu prijavu i polaganje Duolinga kroz pripremne tečajeve koji uključuju besplatne pripremne materijale (knjige i multimediju) za sve polaznike. Tečaj uključuje primjere zadataka s Duolingo testa, unaprjeđenje vještina koje se testiraju na Duolingo ispitu ali što je još važnije, i ovladavanje specifičnim tehnikama polaganja ovog ispita. Neke od tih vještina su posebne tehnike slušanja i čitanja te prepoznavanja određenih informacija, a uključuju i tehnike učinkovitog vođenja bilješki u dijelovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

U pristupu poduci i savjetovanju koristimo prokušane principe i metode koje smo usvojili i usavršili kroz godine pedagoškog i metodičkog rada. 

Tijekom tečaja koristimo stvarne i najažuriranije materijale, a polaznici dobivaju priliku u potpunosti se upoznati sa svim specifičnostima ispita. Ako na našim stranicama i cjeniku ne uspijevate pronaći što tražite, slobodno nam se obratite da zajedno pronađemo rješenje za vas.

Ovisno o vašim potrebama, predznanju i vremenu nudimo vam sljedeće vrste priprema:

Individualna priprema za Duolingo test

INDIVIDUALNI TEČAJ 12 sati

Ovaj Duolingo tečaj je za Vas ako Vam treba kvalitetna i detaljna priprema uz podršku profesora, kvalitetnu literaturu i multimediju. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih tečajeva maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

INDIVIDUALNI MODUL 3 sati

Individualni modul je za polaznike koji trebaju proći najosnovnije vještine za ovaj test. Vrijeme održavanja nastave, sadržaj i dinamika individualnih modula maksimalno se prilagođava polazniku i ciljanom rezultatu.

Nastavni materijali za tečaj Duolingo ispita su besplatni. Duolingo tečajevi se održavaju na mjesečnoj bazi u Zagrebu i putem Zooma. Cijene individualne i grupne pripreme za ovaj i ostale ispite možete naći na našem cjeniku. Za više informacija i predbilježbe molimo Vas da nas kontaktirate.